HTML

Petra & Bugy felfedezi Ámerikát. Valamennyire.

Hol volt, hol nem volt, két újlipótvárosi vagány, Petruschenko és Bugyka elhatározta, hogy átkukkant az Óperenciás tengeren túlra. Hogy pontosabb legyek, Bugyka már évekkel korábban, de ez lényegtelen a mese szempontjából. Hogy egyik szavamat a másikba ne öltsem, kezdem az elején. Szentkarácsony napján Petruschenko megérkezett a Nagy Almába, hogy Bugykához csatlakozva nekivágjon a nagy vándorútnak, melynek fő állomásai New York, Buffalo, Niagara Falls, Toronto, Los Angeles és Las Vegas. Kezdődjék a mese!

Friss topikok

2008.12.25. 21:33 petrabugy

Első nap

Kedves Olvasó Gyerekek!

Bugyka egyelőre még egyedül jelentkezik, hiszen Petruschka még a Nagy Víz felett repked. De azt jósolják, hogy húsz perccel hamarabb érkezik az Új Világba, mint azt korábban a repülésjósok megmondták. 18:27-re várjuk (0:27 az Budapesten) a merényletben elhunyt amerikai elnökről elnevezett madárreptetőben.
Bugyka egyébként New York Cityben töltötte 24-ét. Álljon itt néhány sor a vándortól magától:Idén igen különleges módon, otthonról meglehetősen távol talált Karácsony szent ünnepe. Kedves cimborinámmal, egykori diáktársammal, Zsuval kettesben töltöttük a Szentestét. 7-re a magyar református gyülekezetbe mentünk, majd a Szent István katolikus templomba éjféli misére. Az őrületes városban, ahol Szenteste is tömegek özönlenek, fények villognak, sárga taxik tülkölnek, különösen jó volt betérni a két kis magyar "felségterületre", és magyarul imádkozni, énekelni. A terv eredetileg a Szt. Patrick katedrális volt, de oda a VIP jeggyel érkezőket engedték először, a maradék helyeket pedig a két saroknyi hosszúságban kígyózó sorból töltötték fel. Felültünk egy metróra és átmentünk a magyar templomba. Ez a templom is dugig volt, de legalább nem kellett jegy (csak magyar ajak). És egyátalán nem bántuk meg, hogy itt kötöttünk ki. A végén úgy zengett a Himnusz és a Székely himnusz, hogy azt hittem, hogy Szent István megkoronázását ábrázoló üvegablak az oltár felett megrepedezi. Egyébként az utóbbit a nép spontán kezdte el énekelni, miután a kántor kifelejtette, és elkezdte játszani a Pásztorokat. Most elbúcsúzom, megyek a JFK-re vándortársamért.

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://petrabugy.blog.hu/api/trackback/id/tr35841807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása