HTML

Petra & Bugy felfedezi Ámerikát. Valamennyire.

Hol volt, hol nem volt, két újlipótvárosi vagány, Petruschenko és Bugyka elhatározta, hogy átkukkant az Óperenciás tengeren túlra. Hogy pontosabb legyek, Bugyka már évekkel korábban, de ez lényegtelen a mese szempontjából. Hogy egyik szavamat a másikba ne öltsem, kezdem az elején. Szentkarácsony napján Petruschenko megérkezett a Nagy Almába, hogy Bugykához csatlakozva nekivágjon a nagy vándorútnak, melynek fő állomásai New York, Buffalo, Niagara Falls, Toronto, Los Angeles és Las Vegas. Kezdődjék a mese!

Friss topikok

2008.12.29. 02:53 petrabugy

Negyedik nap

Ma elhagytuk New York-ot. Pontosabban New York City-t, hiszen a következő két nap is New Yorkban lesz, de az államban, nem a városban. Buffalo felé tartunk, az autóban írom ezen sorokat, néhány hátizsákkal, retiküllel, kólás dobozzal, kabáttal körülbástyázva. A mai indulással az East Coastról a West Coastra való utazás is megkezdődött, igaz, ha rápillantunk a térképre, akkor kiderül, hogy hiába van 600 km a Big Apple és Buffalo között, ma még csak nagyon pici távolságot fogunk megtenni. A Nagy Almától Buffikáig körülbelül hét-nyolc órányi út van, attól függően, hogy honnan indul az ember. Mi Queensből metróztunk Manhattanen keresztül New Jersey állam keleti partjához, ahol a fuvarunkkal találkoztunk. Ez önmagában felemésztett 2 órát, hajnalok hajnalán, márcsak azért is, mert vasárnapi menetrend szerint közlekedett minden, és a Manhattanből New Jerseybe tartó vonatra fél órát kellett várnunk. Ugyanazon ismerőseimmel utazunk vissza, akik elhoztak 23-án New Yorkba is. Azt majd a Petra elmeséli, hogy hogyan értünk oda.Közös New York-i tartózkodásunk igen rövid volt, csak két teljes nap (meg egy este és egy reggel). Így a közeli távolból úgy tűnik, hosszabban voltunk ott, valószínűleg azért, mert elég intenzív volt az ott töltött idő. Mondjuk én egy nappal többet töltöttem ott, de ez most nem számít. Viszont az igen, hogy Petra valamilyen oknál fogva nem növesztett turbinalábat, vagyis könnyen ment neki az átállás, és az idő is kedvező volt. Most egyébként úgy fest, hogy Buffaloban sem lesz semmi komolyabb havazás, amit a Petra azért sajnál, mert megnézte volna, milyen is az a „lake effect snowing”. Visszatérve a Nagy Városra, sikerült rengeteg mindent besűríteni az ott töltött időbe, úgy, hogy – legalábbis szerintem – nem a rohanásról szólt a két nap. De majd Petra is elmondja, ő mit gondol.

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://petrabugy.blog.hu/api/trackback/id/tr51846281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Staurita 2009.01.06. 20:27:42

Na de mi az a „lake effect snowing”?
süti beállítások módosítása