HTML

Petra & Bugy felfedezi Ámerikát. Valamennyire.

Hol volt, hol nem volt, két újlipótvárosi vagány, Petruschenko és Bugyka elhatározta, hogy átkukkant az Óperenciás tengeren túlra. Hogy pontosabb legyek, Bugyka már évekkel korábban, de ez lényegtelen a mese szempontjából. Hogy egyik szavamat a másikba ne öltsem, kezdem az elején. Szentkarácsony napján Petruschenko megérkezett a Nagy Almába, hogy Bugykához csatlakozva nekivágjon a nagy vándorútnak, melynek fő állomásai New York, Buffalo, Niagara Falls, Toronto, Los Angeles és Las Vegas. Kezdődjék a mese!

Friss topikok

2008.12.29. 04:17 petrabugy

Negyedik nap, folytatás

Itt Petra.

A Zolika kecójában héderelünk! :-) A mai nap valóban nehezen indult, és vér ciki volt, hogy fél órát késtünk a reggeli légyottról, plusz még fél órával korábbi időpontra emlékezett a kedves házaspár, akik hoztak minket. De aztán Petra (a feleség) megállapította, hogy számított rá, hogy Bugy mindig késik, és ezzel el is volt intézve... Voltunk a férj szüleinél Jersey-ben egy szuper kis házban reggelizni, volt olyan gigantikus nagy bödön narancslé is, amit minden rendes FBI ügynök szokott találni a hűtőjében, amikor hajnalban hazaér. Mármint csak az szokott lenni a hűtőben. Aztán beleisznak, és kint hagyják az asztalon.

Az út során eljutottam életem első amerikai McDonald's éttermébe is. Ingyér van a víz meg a kecsap meg a barbekjú szósz.

Most egy hihetetlen békés helyen vagyunk, különösen NY City-hez képest. Ez a Buffika egyébként a buffikaiaké. Egész úton ezt gyakoroltuk kimondani. Mai feladványunk: minek a mintájára született a fenti megállapítás? A helyes megfejtők közt egy nap buffikai tartózkodást sorsolunk ki, szállással és teljes ellátással*

*az odajutás költsége a nyertest terheli. A játékban nem vehetnek részt a Bugnyárellátó Vállalat alkalmazottai, egyenesági rokonai és azok ügyvédei.

 

Bugy: A Buffika a Buffikaiaké mondás azért volt különösen vicces, mert Patrick, az ifjú férj, hamar megtanulta magyarul ezt, és próbált ezen analógiára mindenféle városnévre ilyet gyártani, úgy, hogy magyarul alig tud. Szókincsébe egyébként olyan szavak tartoznak, mint savanyúság, kolbi, szendó, cicifix és hasonló fontos kifejezések.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://petrabugy.blog.hu/api/trackback/id/tr23846304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása