HTML

Petra & Bugy felfedezi Ámerikát. Valamennyire.

Hol volt, hol nem volt, két újlipótvárosi vagány, Petruschenko és Bugyka elhatározta, hogy átkukkant az Óperenciás tengeren túlra. Hogy pontosabb legyek, Bugyka már évekkel korábban, de ez lényegtelen a mese szempontjából. Hogy egyik szavamat a másikba ne öltsem, kezdem az elején. Szentkarácsony napján Petruschenko megérkezett a Nagy Almába, hogy Bugykához csatlakozva nekivágjon a nagy vándorútnak, melynek fő állomásai New York, Buffalo, Niagara Falls, Toronto, Los Angeles és Las Vegas. Kezdődjék a mese!

Friss topikok

2009.01.01. 21:50 petrabugy

Nyolcadik nap - Újév napja

Remelem, hogy mindenkinek legalabb annyira jol kezdodik az ujev, mint nekunk. Mi konkretan nem terunk magunkhoz, mennyire gyonyoru az ido. Fokepp a -10-15 fok utan egyszeruen fantasztikus a 20 fokos, verofenyes napsutesben kint lenni. Hamarosan indulunk Sancta Monicaba a beachre, onnan pedig a bunos varosba, Las Vegasba.

Ott hagytam el korabban, hogy clevelandi ismeroseim lanyanal szalltunk meg este. Andrea a helyi zeneiskola igazgatoja Burbankban, ami kozvetlenul Hollywood mellett van. Tortenetesen a szulok is itt vannak Clevelandbol. Kati neni es Stuka bacsi tunemenyes emberek, akiket nagyon-nagyon megkedveltem annak idejen. Sokat kerteszkedtem naluk, de mindig akkora szeretettel fogadtak, mintha családtag lennék.

Ennél a pontnál hagytam abba reggel, mert el kellett indulnunk a beach-re, már csak azért is, mert a vendéglátóink San Francisco-nak vették az irányt. Ezeket a sorokat már az autóban diktálom személyi asszisztensemnek. Napközben vásároltunk a Best Buy-ban szivargyújtóról működő laptop töltikét, amit majd Bufikában jól visszaviszek az ottani Best Buy-ba. Jelenleg Los Angeles-t hagyjuk el Las Vegas irányába már vagy háromnegyed órája különböző hatsávos autópályákon.

Ma életünkben először nagyot szippantottunk a Csendes-óceán levegőjéből, mégpedig sánta mónika pálmákkal szegélyezett tengerpartján. De most már nagyon előrehaladtam a történet mesélésben, és még mindig nem írtam meg, hogyan is zajlott a szilveszterünk. A reptérről még el se indultunk, Andrea tájékoztatott róla, hogy Hollywood-ban a Sunset Boulvard-on egy sushi bárban van magyar buli, de nem akartunk a torontói téli bakancsunkban betrappolni Hollywood-ba. Úgy döntöttünk, hogy először a szállásra megyünk, és ott megvárjuk az éjfélt. 11 körül oda is értünk hozzájuk, ahol a csendesnek mondható buliban rögtön száraz Törley pezsgővel köszöntöttek minket. A tévében éjfélkor gagyisztikus módon megismételték a Times Square-en 3 órával korábban lezajlott balldrop-ot (trandícionális labdaejtés). Némi kárörömmel szemléltük a téren délután óta ácsorgó emberek fagytól kipirosodott arcát. Rohamosan tompultunk, és nem a pezsgőtől, úgyhogy lemondtunk a sushi-bárról, de negyed háromig még elbeszélgettünk. Petra szerint ilyen korán még sosem feküdtünk le szilveszterkor, bár ha hozzávesszük, hogy otthon akkor már negyed tizenkettő volt, akkor azért nem maradunk szégyenben.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://petrabugy.blog.hu/api/trackback/id/tr89852291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása