HTML

Petra & Bugy felfedezi Ámerikát. Valamennyire.

Hol volt, hol nem volt, két újlipótvárosi vagány, Petruschenko és Bugyka elhatározta, hogy átkukkant az Óperenciás tengeren túlra. Hogy pontosabb legyek, Bugyka már évekkel korábban, de ez lényegtelen a mese szempontjából. Hogy egyik szavamat a másikba ne öltsem, kezdem az elején. Szentkarácsony napján Petruschenko megérkezett a Nagy Almába, hogy Bugykához csatlakozva nekivágjon a nagy vándorútnak, melynek fő állomásai New York, Buffalo, Niagara Falls, Toronto, Los Angeles és Las Vegas. Kezdődjék a mese!

Friss topikok

2009.01.06. 08:56 petrabugy

Tizenkettedik nap este- január 5.

Ma a Universal Studios-ba mentünk, sajtójeggyel, 200 amerikai ropogós dollárt megspórolva. Már a bejáratnál közölték velünk, hogy a VIP vendégeknek a Jurassic Parkban kell parkolni. De mi inkognitóban akartunk maradni, így az E.T. részlegben álltunk meg. A stúdió egész területén, beleértve a WC-ket is (pontosabban a restroomokat, ahol pihenni szoktunk) 100 decibellel ordított a hollywoody filmekben szokásos, szirupos, szimfonikus muzsika. A hangulatot eleinte jelentősen emelte, de pár óra után rém idegesítővé vált… Azt nem tudtuk nem észrevenni, hogy mindenki mennyire „glad” volt, hogy kiszolgálhatott minket (ide nyilván csak olyanokat vesznek fel dolgozni, akiknek már idülten rágyógyult az arcára az ún. amerikai mosoly). Egy információs bácsi még azt is mondta, hogy az mesés, hogy Magyarországról jöttünk.

Kisvártatva egy olyan kiránduláson találtuk magunkat, ahol ránk szakadt a San Francisco-i metróállomás a földrengés miatt, aztán megtámadott minket A cápa, leszakadt alattunk egy régi híd, és az orrunk előtt repült el két lángoló VW Golf. Miután átverekedtük magunkat a vadnyugat puskaporos levegőjén, lefotózhattuk a hátborzongató repülőgép-szerencsétlenség földi roncsait, és a mexikói faluban lévő árvizet is túléltük, rettegve pillantottuk meg a Psycho c. filmhez épített díszletházat, brrrr…. Petra számára a legnagyobb gyönyörűséget az egyetlen még ma is élő díszlet okozta, a Született feleségek Lila akác köze, ahol még a csajszik verdái is kint parkoltak a kocsifelhajtójukon.

 

A későbbiek folyamán Kalifornia állam kormányzója, Schwarzenegger bácsi (alias a Governator) nem kevesebbtől mentett meg minket a 4 dimenziós moziban, mint a cyber haláltól! Hála néki. Petra nagyon aranyos volt, mert egy folyékony acélpók csápjától akart megvédeni puszta tenyerével, mert ez a kis mocskos dög benyúlkált a nézőtérre is!

 

A színészek munkahelye után a lakhelyüket is górcső alá vettük. Felhajtottunk Beverly Hills-re, ami minket erőteljesen a Rózsadombra emlékeztetett. A korábban kinyomozott címek alapján Marika (a GPS-ünk) segített elzarándokolni Leonardo di Caprio és Madonna nénje házához, de pont nem jöttek ki a kapun… Pedig Petra a very sexy típusú pacsuliját is feltette.

 

Most hazaértünk és a házigazdánk által íjjal elejtett őzből készült hamburgert fogunk fogyasztani!

 

Ez az utolsó bejegyzésünk Kaliforniából. Hajnalban indulunk a Los Angeles-i reptérre, ahonnan egyikünk London át Budapestre repül, másikunk Bostonon át Buffalo-ba repül. Aki eltalálja, kap egy tiszteletjegyet az utazásunkról készült road movie díszbemutatójára!

 

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://petrabugy.blog.hu/api/trackback/id/tr91860851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Staurita 2009.01.06. 20:41:57

Na hát sztem Petra megy Buffiba mert az naon tetszett neki te meg jössz Bp-re, mert már naon hiányzunk neked!
De lehet, hogy fordítva van..... :-/

Nyertem? :))))

petrabugy 2009.01.07. 06:40:41

Majdnem. De végül én New Yorkba mentem, Buffikába (ami köztudomásúan a Buffikaiaké) senki sem ment...

petrabugy 2009.01.07. 06:42:39

Haha, most az a kérdés, ki írta a fenti kommentet. :)

Staurita 2009.01.07. 09:30:09

Éééééés az iméntit? :)))
süti beállítások módosítása