HTML

Petra & Bugy felfedezi Ámerikát. Valamennyire.

Hol volt, hol nem volt, két újlipótvárosi vagány, Petruschenko és Bugyka elhatározta, hogy átkukkant az Óperenciás tengeren túlra. Hogy pontosabb legyek, Bugyka már évekkel korábban, de ez lényegtelen a mese szempontjából. Hogy egyik szavamat a másikba ne öltsem, kezdem az elején. Szentkarácsony napján Petruschenko megérkezett a Nagy Almába, hogy Bugykához csatlakozva nekivágjon a nagy vándorútnak, melynek fő állomásai New York, Buffalo, Niagara Falls, Toronto, Los Angeles és Las Vegas. Kezdődjék a mese!

Friss topikok

2009.01.06. 07:42 petrabugy

Tizenkettedik nap reggel - január 5.

Ma magunkkal hoztuk a laptopot, hogy a hosszú utazásokat ki tudjuk használni. Jelenleg a Universal Studios-ba kocsikázunk, ami egy jó ötvenperces út Narancs Járásból. Azt mondanunk sem kell, hogy az idő gyönyörű, bár Kaliforniában a január a legcsapadékosabb hónap. Abból a 12 napból, amelyen van eső egy évben, a legtöbb ilyenkor esik.

 

Amint azt már megírtuk, tegnap este ellátogattunk Hollywoodba, melynek történelmi magja kisebb, mint egy vidéki magyar városé. Miután nagy nehezen leparkoltunk, első utunk a Chinese Theatre-be vezetett, amely hagyományosan az új filmek premierjének ad otthont, és amely előtt a járdán található az ünnepelt csillagok kéz- és láblenyomata, 1927-től kezdve egészen a jövőig (konkrétan a Csillagok háborújának 3PO és R2D2 lábnyomáig!). Annak ellenére, hogy ilyen nagy időt ölel át ez a szokás, annyira nagyon sok lenyomat nem látható itt. Amiből sok van, az a Hollywood Boulvard-on lerakott csillag járólap. De ezek a csillagok nem háborúznak.

 

A Sunset Boulvard még semmitmondóbb volt. A történethez hozzá tartozik persze, hogy itt már csak turisták vannak, a hírességek nem itt pezsegnek. Petra legnagyobb bánatára nem futottunk össze sem Robert de Niro-val, sem Bruce Willis-szel, de még Madonnával sem, aki ott lakik, igaz, feljebb. Most viszont pont oda autókázunk, ahol a hollywoodi mese készül.

 

Hollywoodnál jobban élveztük az óceán partot. Bár nem mondhatni, hogy szezon lett volna, de ennek ellenére sokan múlatták az idejüket a beachen, futottak, napoztak, szörföztek, és a bátrabbak (mint például mi), még a vízbe is bemerészkedtek. Jó érzéssel rátaláltunk egy zajos korcsmára is, ahol egyszerű mexikói jellegű ételek is voltak. De ennél értékesebb volt az atmoszféra, meg az a csudapofa ember, aki teljesen úgy nézett ki, mint Sean Connery. Az úr vizet ivott és zellert rágcsált, ismerte az Esterházy családot és Haydn-t, mi több, korábban Clevelandban lakott, így tudott 3 szót magyarul is. Petra ezt felfejlesztette 5-re, le kellett neki írnia egy szalvétára magyarul, hogy egy gazdag özvegyasszonyra vágyom. Az autópálya rádióadón pedig John Lee Hooker mesélt Claptonnal való barátságáról…

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://petrabugy.blog.hu/api/trackback/id/tr53860800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása